Aroma diffuser

natuurlijke huidverzorging
Natuurlijke huidverzorging
november 23, 2020
Jojoba
Draagoliën
december 19, 2020
Wat is een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een verstuiver of vernevelaar. Het apparaat zorgt ervoor dat water omgezet wordt in damp en dat je aroma’s van etherische oliën kunt verspreiden door de ruimtes in huis.

Een groot voordeel is dat het water niet verwarmd hoeft te worden. Wanneer etherische oliën te warm worden neemt het aroma af en wordt de therapeutische kwaliteit minder of verdwijnt zelfs helemaal.

Vandaar dat dit de beste manier is om het aroma door de lucht te verspreiden.

Hoe gebruik je een aroma diffuser?

Je vult het reservoir met water tot maximaal de aangegeven capaciteit. De capaciteit kan varieren per diffuser, let hier dus goed op. Vervolgens voeg je de etherische olie van jouw keuze toe. Je hebt maar weinig etherische olie nodig voor een aangenaam aroma in huis. Zelf gebruik ik circa 5 druppels per 300 milliliter water.

Je kunt er voor kiezen om een single etherische olie te gebruiken of je kunt verschillende etherische oliën met elkaar mengen. Er zijn geen regels voor het mengen van etherische oliën, volg hierbij gewoon je gevoel.

Wanneer je verkouden bent of een verkoudheid voelt opkomen is Eucalyptus Radiata een goede keuze om te verstuiven in je (slaap)kamer.

Het assortiment van Oshadhi kent ook diverse ‘kant en klare’ mengsels van etherische oliën, dat zijn synergiën. Ook alle synergiën kennen unieke eigenschappen en toepassingen.

Zo is bijvoorbeeld Purification uitermate geschikt om nare luchtjes uit huis te halen en de lucht te zuiveren. Christmas Star is een heerlijke synergie die zeker in de Kerstperiode een toegevoegde waarde heeft en de sfeer nog gezelliger maakt in huis.

Nature Protect en Vital Boost zijn twee synergiën die speciaal ontwikkeld zijn om onze weerstand te verhogen en immuniteit te versterken.

Een bijkomend voordeel van het verdampen van water is dat je de luchtvochtigheid in huis verhoogt. Zeker nu de verwarming wat hoger staat is dat zeer welkom.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *