Meet the Oil Revolution team!

Wij helpen je graag naar een oily, happy, heallthy you!

Lizzy van der Gracht

 lizzy@oilrevolution.nl | 06 – 447 447 95

Lizzy van der Gracht, getrouwd en trotse moeder van Maartje (14), Jens (12) en Teun (9). Hier in huis eten we eigenlijk al jaren zoveel mogelijk puur zonder pakjes en zakjes. Toen Teun last kreeg van eczeem ben ik me gaan beseffen dat niet alleen wat je eet belangrijk is, maar ook wat je op je huid smeert. Niet gek dus dat ik getriggerd werd door de vele mooie verhalen van Amerikaanse vrienden op Facebook en besloot met etherische olie aan de slag te gaan.

Teun’s eczeem kreeg ik vrij snel op een natuurlijke manier onder controle met oa Tea Tree en Lavendel. Wat ben ik blij dat hij nu zonder die Cortisonencrème kan! En de rugpijn die ik met regelmaat heb, verdwijnt als sneeuw voor de zon als ik er wat Wintergreen, Pepermunt opsmeer met daarna een laagje Copaiba. Inmiddels hebben de olietjes mijn huisapotheek vervangen en gebruik ik ze voor mijn zelfgemaakte huidverzorgings- en schoonmaakproducten.

Afgelopen voorjaar kreeg ik heel plotseling erg veel last van behoorlijk heftige overgangsklachten. Ik voelde me moe, zat niet lekker in mijn vel en kampte dag en nacht met opvliegers wat ook weer gevolgen had voor mijn nachtrust. Ik wilde echt geen hormoonpillen gaan slikken en ik ben gaan onderzoeken hoe ik op een natuurlijke manier mijn hormonen terug in balans kunnen brengen. Dat is me uiteindelijk gelukt! Ik voel me gelukkig weer goed en ben ook niet meer heel de dag aan het zweten.

Door al mijn positieve ervaringen heb ik uiteindelijk besloten dat ik ook andere mensen wil helpen om deze oliën te gebruiken voor een natuurlijke en gezonde levensstijl. Daarom heb ik deze community opgezet met gelijkgestemden. Het geeft mij super veel voldoening dat ik zie dat anderen ook baat hebben bij het inpassen van etherische oliën in hun dagelijks leven. Ik heb inmiddels al veel mooie verhalen gehoord en wil er graag nog veel meer horen. Dus zoek je ook naar een natuurlijk alternatief? Je bent natuurlijk van harte welkom om mee te doen aan deze Oil Revolution!

Jeannette Romme

jeannetteromme@hotmail.com |  06 – 373 149 73

Ook ik heb ruim een jaar geleden kennisgemaakt met etherisch oliën. We hadden op een avond in december 2017 een gezellige workshop met vriendinnen. Tijdens die avond hebben we een aantal heerlijke, verzorgende (gezichts)producten gemaakt waaronder een voedende gezichtsolie, scrub en een ‘sleep well’ rollertje. De avond hebben we afgesloten met een voedend masker voor ons gezicht.  Tijdens de workshop kwamen we op een warme, leerzame manier tot een heel ander inzicht van het gebruik van diverse middelen. Puur en essentieel.

Ik heb vrijwel direct daarna verschillende etherische oliën aangeschaft en ik gebruik ze nu dagelijks voor diverse toepassingen. De producten die we tijdens mijn eerste workshop gemaakt hebben gebruik ik nog steeds en heb alle gezichtscrème die ik daarvoor gebruikte definitief afgezworen. Langzaamaan verdwijnt er steeds meer uit mijn badkamer- en keukenkastjes en nemen de essentiële oliën een steeds prominenter plaats in ons huishouden in. De diffuser staat dagelijks aan en buiten de positieve effecten op lichaam en geest verspreidt deze ook een heerlijke geur door het huis.

Eigenlijk dacht ik nooit zo goed na bij de aanschaf van bijvoorbeeld deodorant, shampoo, allesreiniger, noem maar op. Maar wanneer je kritisch naar de ingrediënten kijkt die toegevoegd worden aan al die producten waar je dagelijks gebruik van maakt schrik je wel degelijk!
Al deze producten zijn te vervangen door essentiële oliën puur of in samenstelling met een natuurlijke basisolie. Een groot voordeel hierbij is dat alles wat je nodig hebt eenvoudig zelf te maken is en dat je maar heel weinig essentiële olie nodig hebt per product. De olie is immers zo sterk, geconcentreerd en puur dat vaak 1 druppel al volstaat.

Een paar oliën heb ik tegenwoordig standaard in mijn handtas: Peppermint en lavendel verlicht direct hoofdpijn. Geranium om mijn droge huid te verzorgen en me te weren tegen teken tijdens mijn dagelijkse wandelingen met mijn hond Joep. En dankzij Ylang Ylang heb ik nu voor het eerst in mijn leven mooie teennagels.
Een aantal oliën zijn geschikt voor iedereen in het huishouden: ook voor katten en vooral honden kunnen oliën ondersteunend zijn. Onze hond bijvoorbeeld is vrij angstig in de auto. Met een een mix van mandarijn, patchouli, camille en sinaasappel op zijn ruggengraat en onder zijn poten verliep de reis onlangs een heel stuk relaxter!

Mijn olie-collectie heb ik inmiddels al flink uitgebreid en heb nog lang niet met alle beschikbare oliën kennisgemaakt. Het mooie van het uitgebreide assortiment aan oliën is dat je telkens weer meer leert en steeds meer mooie toepassingen leert kennen en gebruiken. Al onze opgedane kennis en ervaring delen we graag met andere mensen. Tijdens gezellige, interactieve workshops willen we heel graag ons enthousiasme delen en openbaar maken. Hoop je gauw te zien op één van onze workshops!