Wat is de werking?

Etherische oliën werken niet alleen voor je fysieke gestel, maar ze zorgen ook dat jij je emotioneel en mentaal goed voelt.

Waarom werken ze?

1. Ze kunnen je cellen herstellen

Belangrijke bestanddelen van etherische oliën zijn fenolen, sesquiterpenen en monoterpenen. Fenolen helpen celreceptoren schoon te maken. Sesquiterpenen dringen door in cellen en kunnen fouten in de programmering verwijderen. Monoterpenen kunnen de originele programmering herstellen.

2. Ze kunnen de bloed-breinbarrière passeren

Essentiële oliën met sesquiterpenen kunnen door de bloed-breinbarrière passeren en zo direct het limbisch systeem binnen dringen. Dit kan nuttig zijn bij auto-immuunziekten zoals Alzheimer en MS. Bij het inademen komen deze stoffen terecht in je centrale hersenen waar ze onder ander het gelukshormoon endorfine, neurotransmitters, ozon en zuurstof aanmaken. Hierdoor kunnen ze dus ook je gemoedstoestand beïnvloeden.

3. Ze zijn goed te gebruiken als bacteriekiller en voor je dagelijkse detox

Etherische oliën zijn natuurlijke antibiotica en bijzonder krachtige antioxidanten. Antioxidanten zorgen voor een onvriendelijke omgeving voor vrije radicalen. Doordat ze vrije radicalen opeten als aaseters voorkomen ze mutaties, wat schimmels en oxidatie in de cellen tegen gaat. Ze zijn dus prima in staat om jezelf en je leefomgeving te detoxen.

4. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor een gezonde leefomgeving

Bij verneveling met een diffuser kunnen ze zorgen voor zuiveren van de lucht. De deeltjes die vrijkomen verwijderen metaaldeeltjes en giftige stoffen uit de lucht. Door het verhogen van de zuurstofgehalte in de lucht maken ze korte metten met negatieve ionen in de ruimte die ontstaat door straling.

5. Ze zijn zeer zuurstofrijk

Ze zijn buitengewoon zuurstofrijk! Alle ziektes beginnen met een zuurstofgebrek van de cellen. Lucht en voedsel is tegenwoordig arm aan zuurstof. Zuurstofarmoede zorgt voor dikkere celmembranen, die moeite hebben om voedingsstoffen op te nemen. Essentiële olie kan als het ware een bloedtransfusie van zuurstof geven.

ebook