Yes! Het is nu echt zomer met lekker zomers weer. Wellicht ga je deze week even lekker genieten van het mooie weer aan het water of gewoon lekker op je bedje in de tuin. Dan is het goed om je huid na afloop lekker te verkoelen en hydrateren met deze aftersun-spray met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Zelf natuurlijke aftersun maken is niet moeilijk om te maken en het scheelt behoorlijk in de kosten.

Ingrediënten

ALOË VERA GEL
Aloë vera gel is toch wel hét natuurlijke aftersun-ingrediënt. Zelfs de Egyptenaren wisten 6000 jaar geleden al dat het de huid kalmeert, herstelt en voedt. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat aloë vera gel brandwonden effectief geneest, onder andere doordat het de celgroei stimuleert en door haar ontstekingsremmende eigenschappen. Kortom, een must have in een aftersun-product.

WITCH HAZEL (HAMAMELIS VIRGINIANA )
Toverhazelaar (Hamamelis virginiana) wordt gewonnen uit de hamamelis boom en is waarschijnlijk de meest bekende toner in huidverzorgingsproducten. Oorspronkelijk werd toverhazelaar gebruikt door inheemse Amerikanen als een behandeling voor een aantal aandoeningen van ontsteking tot infectie. Toverhazelaar staat ook bekend als remedie voor een aantal huidaandoeningen, zoals: brandwonden, eczeem en insectenbeten.

PEPERMUNT ETHERISCHE OLIE
Als er één olie is die voor verkoeling zorgt is Pepermunt het wel. In deze gel zorgt hij dat het branderig gevoel snel zal verdwijnen.

LAVENDEL ETHERISCHE OLIE
Deze alleskunner werkt lekker verzachtend.

Wat heb je nodig?

– Sprayfles (100 ml)
– 2 el aloë vera gel
– 90 ml witch hazel
– 10 dr Lavendel
– 10 dr Peppermint

Werkwijze

  1. Combineer de ingrediënten
  2. Goed mixen
  3. Giet het mengsel in het sprayflesje

Hoe te gebruiken?

Spray deze aftersun na het douchen op je huid en je voelt direct het verkoelende effect.