Etherische oliën zijn de aromatische vloeistoffen die met veel zorg gedestilleerd of geperst worden uit bloemen, bladeren, hout, citrusschillen, wortels, kruiden, hars en zaden.

Etherisch verwijst naar de levenskracht opbouwende kwaliteit van de olie. Het begrip essentiële olie is een synoniem en verwijst naar het gegeven dat de olie het wezen van de gehele plant in zich draagt.

Meer weten over etherische oliën? Bel:+31 (0)6 373 149 73 voor meer informatie of bekijk onze producten.


Ga naar de shop

Kwaliteit van etherische oliën

Een goede kwaliteit wordt onder andere bepaald door de winningsmethode. Stoomdestillatie is een goede winningsmethode. Een paar getallen: voor 1 liter lavendelolie is circa 100 kilo plantenmateriaal nodig, voor kaneelolie circa 150 kilo kaneelschors en voor eucalyptusolie is ongeveer 60 kilogram bladeren. Etherische oliën van citrusvruchten ontstaan door persing van de schil van de vruchten. Voor 1 liter etherische olie van zoete sinaasappel heb je 200 kilo rijpe schillen nodig. Hieruit blijkt dat kwalitatief goede etherische oliën kostbare producten zijn. Jammer genoeg worden er vele oliën nagemaakt met behulp van chemische middelen. Laat je daarom altijd goed adviseren!

Etherische oliën veilig gebruiken

- Vermijd het aanbrengen van etherische oliën in oren en ogen.
- Na gebruik de flesjes sluiten en koel bewaren
- Houd etherische oliën buiten bereik van jonge kinderen.
- Bij ernstige klachten niet blijven experimenteren maar een deskundig arts raadplegen. Het gebruik van etherische oliën verhoogt je psychisch en fysieke welzijn en in de meeste gevallen kunnen etherische oliën een aanvulling zijn op het doktersadvies.
- Gebruik van etherische oliën bij kleine kinderen en tijdens de zwangerschap kan afwijkend zijn, raadpleeg dan altijd een deskundige.