Hydrolaten

Hydrolaten, minder bekend dan etherische oliën, hebben een therapeutische werking welke in grote mate overeenkomt met etherische oliën en beschikken daarnaast zelf ook over een aantal unieke eigenschappen.
Naast etherische oliën zijn hydrolaten een eindproduct van stoomdestillatie: na afkoeling ontstaat er een tweedeling tussen olie en een waterige oplossing.

Het gebruik van hydrolaten is makkelijk in te passen in het dagelijks leven. Te gebruiken voor jong en oud: het is een zachte therapie maar toch heeft het een krachtige werking, water is immers een onmisbare bouwsteen en pijler voor ons lichaam.

Hydrolaten kunnen zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Voor inwendig gebruik volstaat één eetlepel per halve liter water. De lengte van een hydrolatenkuur is bij voorkeur 21 dagen.

Uitwendig kan zowel verdund als onverdund. Het hydrolaat kan per spray aangebracht worden en kent vele toepassingen: het verfrissen van ruimtes, gezichtsverzorging, baden, wondzorg, kompres, oogverzorging, haarverzorging etc.

De vijf elementen Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal staan symbool voor de vijf fundamentele krachten in de natuur en dus ook in de mens. In elke fase van het jaar verandert de energie in de natuur en in elke fase brengt de natuur andere planten voort. Zelf kun je ook het hele jaar in je element zijn door seizoensgebonden één of meerdere hydrolaten te drinken.