Hydrolatentherapie is vrij makkelijk in het dagelijks leven toe te passen. Door het waterige karakter is het een mildere vorm dan aromatherapie. Hydrolaten kunnen zowel onverdund als verdund en zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Hydrolaten zijn nog steeds minder bekend dan etherische oliën en dat is jammer; er zijn legio mogelijkheden om hydrolaten te gebruiken en ik laat je dan ook heel graag kennis maken met deze prachtige geschenken uit de natuur.

Meer weten over hydrolatentherapie? Bel:+31 (0)6 373 149 73 voor meer informatie of bekijk onze producten.


Ga naar de shop

Inwendig gebruik

Op therapeutisch gebied werkt inname het best. Hydrolaten zijn, ook gedurende langere tijd, veilig in te nemen.

Hydrolaten kun je het best mengen met water. Wanneer je een kuur wil volgen van drie weken volstaat één tot twee eetlepels per dag. Dosering: één eetlepel hydrolaat per halve liter water. Een hydrolatenkuur kun je inzetten voor bijvoorbeeld verbetering van je rust, een goede nachtrust, verbetering van je spijsvertering, het opbouwen van energie en nog veel meer. Meer toepassingen worden uitgebreid behandeld in de basisworkshop hydrolaten.

Uitwendig gebruik

Hydrolaten zijn tevens heel geschikt en gevarieerd voor uitwendige toepassingen. Het is het meest prettig en hygiënisch om een fles met spraykop te gebruiken.

Je kunt hydrolaten gebruiken in je woon- of werkruimte; de ruimte wordt dan fysiek en energetisch gereinigd.

Natuurlijke gelaatsverzorging: het hydrolaat kan onverdund op je gezicht aangebracht worden als een tonic.

Lichaamsverzorging: alle hydrolaten hebben een eigen therapeutische werking en kunnen ingezet worden tegen zonnebrand, jeuk, eczeem. Naast bovengenoemde toepassingen kun je een hydrolaat meer plaatselijk gebruiken. Denk hierbij aan wondzorg, mondzorg, oogverzorging, haarverzorging, massages, ….