Voetbad

Jojoba
Draagoliën
december 19, 2020
gezichtsverzorging
Gezichtsverzorging
februari 15, 2021
Voetbad, ontspannend en therapeutisch!

Het nemen van een voetbad werkt heerlijk ontspannend. Iedere keer weer wanneer ik een voetbad neem geniet ik daar van. Een verwen momentje voor jezelf kost niet veel geld en tijd. Wat heb je nodig? Een voetbad of diepe teil, volle melk en circa 5 druppels etherische olie.

Het is belangrijk de etherische olie op te mengen met volle melk of room voordat je de olie aan het badwater toevoegt. Wanneer je de olie onverdund in het water doet mengt dit niet en de olie blijft op het water drijven. Dan heb je onvoldoende profijt van de olie. Je kunt de etherische olie ook mengen met honing, himalayazout of dode zeezout.
Gebruik voor een voetbad een halve beker volle melk of room met vijf druppels etherische olie en voor een ligbad een volle beker melk of room met maximaal 10 druppels etherische olie.

Therapeutische werking:

Veel afvalstoffen verlaten het lichaam via de voeten. Zorg dat je met voeten en enkels onder water zit. Blijf minimaal 20 minuten met je voeten onder water voor het beste resultaat.

Onder je voeten zitten veel vitaflexpunten. Alle organen en lichaamsdelen staan in verbinding met plaatsen op en onder de voeten. Via een voetbad of voetmassage worden de juiste organen en lichaamsdelen bereikt.

Lavandin

Etherische olie van Lavandin is een perfecte basis voor een voet- of ligbad. Lavandin ontzuurt en wast tegelijkertijd het lichaam.

Enkele recepten:

Verhoging van de weerstand, bijvoorbeeld bij een opkomende verkoudheid of griep: één druppel tijm en vier druppels lavandin etherische olie op een halve beker volle melk.

Bij kou en rillingen of wanneer je kouwelijk aangelegd bent: twee druppels gember etherische olie en drie druppels lavandin op een halve beker volle melk

Verlichting van reumatische klachten: vijf druppels lavandin opgelost in een halve beker volle melk.

Neem voor ligbaden de dubbele hoeveelheid van bovenstaande recepten.

Uiteraard zijn er nog veel meer toepassingen en mogelijkheden.  Neem contact met me op voor meer recepten en advies.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.