Hooikoorts

etherische olie roller
Etherische olie roller
maart 21, 2021
Jojoba
Jojoba
april 15, 2021
Hooikoorts

Hooikoorts, misschien heb je er zelf geen last van maar je kent vast wel iemand in je omgeving die met deze allergie kampt?

De lente is in aantocht en daar wordt je over het algemeen vrolijk van! Maar niet iedereen even vrolijk want met de lente start ook het hooikoortsseizoen. Een vervelende allergie met klachten als een zwaar hoofd, loopneus, prikkende ogen, verstopte neus etcetera.

Jammer genoeg is deze allergie nog niet te genezen maar je kunt wel maatregelen nemen om je klachten op een natuurlijke manier te verlichten.

Een combinatie van etherische olie van Pepermunt, Citroen en Lavendel kan je klachten verminderen.

Waarom deze combinatie?

Etherische olie van citroen is toe te passen bij luchtwegklachten en verbetert de concentratie. Concentreren kan wel eens wat lastiger zijn met een zwaar en vol hoofd.

Etherische olie van pepermunt verfrist en zuivert. Is een fijne olie bij alle vormen van verkoudheid en griep, werkt slijmoplossend. Het aroma stimuleert, net als citroen, het helder denken en concentreren. Pepermunt remt de afgifte van histamine.

Etherische olie van lavendel heeft harmoniserende eigenschappen en werkt als een natuurlijke anti histamine.

Hoe kun je deze combinatie van etherische oliën het beste gebruiken?

In een rollertje:

Vul het rollertje voor de helft met een plantaardige draagolie en voeg hier druppels etherische olie aan toe. Voor een rollertje van 5 milliliter gebruik je 2 druppels van zowel de pepermunt, lavendel als citroenolie. Vul daarna het rollertje af met de draagolie. Gebruik deze roller onder en naast je neus.

In een inhalator:

Gebruik 2 druppels van alle drie de etherische oliën in een inhalator.

In de difusser:

Gebruik het zelfde recept in een diffuser in je huiskamer of op kantoor.

Op een aromasteenje

In een kleinere ruimte kun je een aromasteentje gebruiken, 1 druppel van alle drie de oliën volstaat voor gebruik op het steentje.

NB Ook hydrolaten kunnen je helpen om je beter te wapenen tegen de hooikoorts. Bijvoorbeeld een preventieve kuur met het hydrolaat van Lavendel. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *