Hooikoorts

ultrasone aroma diffuser
Aromadiffusers
december 28, 2021
Duurzaamheid
Duurzaamheid
juni 22, 2022

Hooikoorts, misschien heb je er zelf geen last van maar je kent vast wel iemand in je omgeving die met deze allergie kampt?

De lente is in aantocht en daar wordt je over het algemeen vrolijk van! Maar niet iedereen wordt daar even vrolijk van want met de lente, start ook het hooikoortsseizoen. Een vervelende allergie met klachten zoals een zwaar hoofd, loopneus, prikkende ogen, verstopte neus etcetera.

Jammer genoeg is deze allergie nog niet te genezen maar je kunt wel natuurlijke maatregelen nemen om je klachten op een natuurlijke manier te verlichten.

Een combinatie van etherische olie van Pepermunt, Citroen en Lavendel is een super combinatie om je klachten te verminderen en verlichten. 

Waarom deze combinatie?

Etherische olie van citroen is toe te passen bij luchtwegklachten en verbetert de concentratie. Concentreren kan wel eens wat lastiger zijn met een zwaar en vol hoofd.

Etherische olie van pepermunt verfrist en zuivert. Is een fijne olie bij alle vormen van verkoudheid en griep, werkt slijmoplossend. Het aroma stimuleert, net als citroen, het helder denken en concentreren. Pepermunt remt de afgifte van histamine.

Etherische olie van lavendel heeft harmoniserende eigenschappen en werkt als een natuurlijke anti histamine.

Hoe kun je deze combinatie van etherische oliën het beste gebruiken?

In een rollertje:

Vul het rollertje voor de helft met een plantaardige draagolie en voeg hier druppels etherische olie aan toe. Voor een rollertje van 5 milliliter gebruik je 2 druppels van zowel de pepermunt, lavendel als citroenolie. Vul daarna het rollertje af met de draagolie. Gebruik deze roller onder en naast je neus.

In een inhalator:

Gebruik 2 druppels van alle drie de etherische oliën in een inhalator.

In de difusser:

Gebruik het zelfde recept in een diffuser in je huiskamer of op kantoor.

Op een aromasteenje

In een kleinere ruimte kun je een aromasteentje gebruiken, 1 druppel van alle drie de oliën volstaat voor gebruik op het steentje.

NB Ook hydrolaten kunnen je helpen om je beter te wapenen tegen de hooikoorts. Bijvoorbeeld een preventieve kuur met het hydrolaat van kamille of met het hydrolaat van Lavendel. 

Drink iedere dag een eetlepel van een van deze hydrolaten, verdund in een liter water. Dit doe je drie tot vier weken voorafgaand aan de symptomen. Gedurende het echte hooikoortsseizoen blijf je hiermee doorgaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.