Hydrolaten

Insectenroller
Insectenroller
juni 30, 2021
Hydrolaten

Hydrolaten, nog steeds minder bekend dan etherische oliën en dat is jammer. Zij zijn minstens zo rijk en veelzijdig in gebruik als etherische oliën. De therapeutische werking komt dicht in de buurt van die van de oliën maar er zijn ook een aantal eigen unieke eigenschappen.

Hydrolaten, of plantwaters, zijn, net als etherische oliën, eindproducten van stoomdestillatie. Na het proces van stoomdestillatie en na afkoeling van het totale eindproduct ontstaat er een waterachtige oplossing, het hydrolaat. Bovenop deze waterige oplossing bevindt zich een laag olie, de etherische olie.

Inwendig gebruik

In tegenstelling tot etherische oliën, kun je hydrolaten veilig innemen. Doe dit in kuurvorm gedurende drie weken. Ons lichaam kent ook een inwendig ritme van drie weken. Kies een hydrolaat wat past bij je therapeutische doelstelling.
Standaard dosering is één eetlepel opgelost in een halve liter water.

Uitwending gebruik

Gebruik een hydrolaat als roomspray. Het hydrolaat van lavendel bijvoorbeeld is een fijne roomspray voor in je slaapkamer. Het zal je slaap bevorderen.
Deze plantwaters zijn heerlijk te gebruiken voor je natuurlijke gezichtsverzorging. Kies in de beschrijvingen van de diverse varianten welke het beste past bij jouw huid.

Nog meer mooie toepassingen zijn bijvoorbeeld:
– baden
– kompressen
– mondzorg
– dierzorg
– haarverzorging
-,massages
– ….

Ook in de keuken mogen deze producten niet ontbreken, denk bijvoorbeeld aan het hydrolaat van pepermunt: lekker over een vruchtensalade, in muntthee of in couscousgerechten.

Alle hydrolaten van Oshadhi zijn een puur product, verkregen door stoomdestillatie. Deze producten bevatten geen alcohol of conserveringsmiddelen. Het is aan te raden deze plantwaters na opening koel te bewaren. Wil je meer weten over dit prachtige product uit de natuur? Dan raad ik je aan de Basisworkshop Hydrolaten te volgen. Ik vertel je dan nog veel meer over de therapeutische, cosmetische en culinaire toepassing van de verschillende varianten.

Ook in het boek van Veerle Waterschoot lees je uitgebreide informatie over deze geschenken uit onze natuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *