Aromadiffusers

Hydrolaten
Hydrolaten
juli 28, 2021
Duurzaamheid
Duurzaamheid
juni 22, 2022
Hydrolaten
Hydrolaten
juli 28, 2021
Duurzaamheid
Duurzaamheid
juni 22, 2022
Aromadiffusers zijn er in verschillende soorten en varianten, welke past het best bij jou?

Het opnemen van het aroma van etherische olie gebeurt vaak via onze neus. Het ruiken van de oliën is vaak de meest eenvoudige, efficiënte en meest directe manier om etherische oliën tot je te nemen.

Dat kan op verschillende manieren, lees hieronder welke van de aromadiffusers het best bij jou of jouw situatie past.

Room diffusers

Het doel van een room diffuser is het verspreiden van aroma op een zo puur mogelijke manier. Met zo min mogelijk verlies van de etherische olie. Het is beter de olie niet te verwarmen en al zeker niet te over verhitten.

Traditionele kaars- of theelichtdiffusers

Dit zijn diffusers die je veelal ziet in cadeauwinkels. Bovenop deze diffusers zit een ‘waterbadje’ waarin je een paar druppels etherische olie doet. Daaronder brand je een waxinelichtje. Het water wordt dan warm en het aroma van de olie wordt verspreid. Als je van kaarsjes houdt, creëert dit een aangename sfeer. Het is echter niet mogelijk de temperatuur van de diffuser te regelen waardoor de olie vaak te warm wordt. De therapeutische waarde van de olie wordt dan minder en de olie kan gaan oxideren. Natuurlijk moet je ook altijd voorzichtig zijn met brandende kaarsjes.

Verstuivers

Een verstuiver creëert een straal met lucht die via een kleine gloeidraad is verbonden met het reservoir aan etherische olie. De lucht zorgt ervoor dat de olie verandert in hele kleine druppeltjes die vervolgens in de kamer worden verspreid. In veel opzichten is dit de meest zuivere en meest natuurlijke manier om etherische oliën te verspreiden. Dit komt omdat de olie niet verwarmd wordt. Het enige nadeel van verstuivers is dat een motortje voor nodig is om de luchtstroom te creëren dus zijn ze zelden geluidsstil. Zie bijvoorbeeld de crystal air diffuser met een houten onderstel en de meer draagbare Cool Breeze diffuser welke werkt middels een USB aansluiting. Deze diffuser kun je ook in je auto gebruiken (past in de koffiekop houder)

Ultrasone diffusers

Ultrasone diffusers zijn erg populair en mooi vormgegeven zoals de bamboe diffuser. Je ziet de stoom uit de diffuser komen en ervaart tegelijkertijd het aroma van jouw keuze. De diffuser kan verschillende kleuren licht geven maar je kunt er ook voor kiezen het licht uit te zetten. De diffuser is vrij eenvoudig te programmeren, praktisch, makkelijk schoon te maken, veilig, rustig en effectief.

Frisse lucht dmv een ventilator

Er zijn ook aromadiffusers welke werken met behulp van een ventilator. Je brengt wat druppels olie aan op een pad en een ventilator blaast daar frisse lucht doorheen. De light air diffuser is daar een voorbeeld van. Extra voordeel van deze diffuser is dat deze draadloos is.

Aromasteentjes

Aromasteentjes zijn ideaal voor het aromatiseren van kleine ruimtes als bijvoorbeeld een toilet, badkamer, studeer- of slaapkamer. Je brengt enkele druppels aan op het aromasteentje en ververst deze wanneer het aroma dusdanig is afgenomen of wanneer je een ander aroma wenst. Extra voordeel, maar spreekt vanzelf: deze zijn draadloos en geluidsstil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *