Duurzaamheid

Hooikoorts
Hooikoorts
maart 13, 2022
Geurtraining
Reuktraining
juni 27, 2022
Duurzaamheid, een heel belangrijk onderwerp om regelmatig bij stil te staan:

Onze planeet bevindt zich momenteel in een vrije delicate fase. We moeten trachten er zoveel mogelijk aan te doen onze planeet in ere te houden. Of minimaal deze niet nog meer te verwoesten. Oshadhi doet er alles aan om milieuproblemen te vermijden en zeker niet te verergeren. Duurzaamheid staat dan ook hoog in het vaandel. 

Graag wil ik wat uitleggen van de stappen en acties die we hiertoe ondernemen:
  • Grondstoffen voor Oshadhi oliën winnen we duurzaam in. Wij hebben alleen met boeren te maken die in harmonie met de natuur werken. De boeren delen onze idealen van natuurlijke landbouw.
  • Meer dan 70% van onze oliën en hydrolaten zijn organisch of ‘wildcrafted’. Wildcrafted wil zeggen dat er geoogst wordt van planten die uitsluitend in de natuurlijke habitat groeien. Planten die dus niet elders verplaatst zijn.
  • Traditioneel ingewonnen oliën komen van kleinere leveranciers. Leveranciers die traditionele groeimethoden gebruiken.
  • Etherische oliën, hydrolaten en draagoliën worden geleverd in glazen flessen met plastic dop. Zowel de flessen als de doppen hergebruiken we zoveel mogelijk na recycling. De etiketten zijn vooralsnog niet te recyclen.
  • 500 ml hydrolaten leveren we, wegens veiligheid, in plastic flessen. De flessen zijn echter wel van gerecycled materiaal gemaakt en zijn eveneens wederom te recyclen.
  • Wij verzenden de bij ons bestelde producten in bruine, kartonnen dozen. De dozen zijn gemaakt van minimaal 75% gerecycled materiaal. Dit materiaal kan ook weer hergebruikt worden.
  • Luchtkussenzakjes gebruiken we om flessen te beschermen tijdens transport. De luchtkussenzakjes zijn te recyclen op dezelfde manier als plastic draagtassen. Ze zijn gemaakt van een type polyurethaan dat sneller afbreekt dan standaard plastic zakken. Dat laatste is zo bepaald omdat er toch wel eens minder goed afval gescheiden wordt.  
  • De kleine stickers die wij gebruiken om het inpakpapier rondom onze flessen vast te maken zijn gemaakt van natuurlijk afbreekbaar papier en -plakmiddel.
  • Het opvulmateriaal in de verzenddozen is gemaakt van maïzena. Maïzena is oplosbaar in water of composteert op de composthoop. Opvulmateriaal is noodzakelijk om de glazen producten goed te kunnen beschermen tijdens transport.
  • Het verpakkingsmateriaal wat ik ontvang bij mijn orders, gebruik ik ook weer om naar mijn klanten te sturen. Ik adviseer mijn klanten ditzelfde te doen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.