Insectenroller

Jojoba
Jojoba
april 15, 2021
Hydrolaten
Hydrolaten
juli 28, 2021
Jojoba
Jojoba
april 15, 2021
Hydrolaten
Hydrolaten
juli 28, 2021

Insectenroller zelf maken moeilijk? Nee hoor, met slechts een paar natuurlijke ingrediënten maak je zelf je insectenrollers.

Insectenbeten kunnen heel hinderlijk zijn en variëren van irritante jeuk tot dikke, pijnlijke schijven en allergische reacties. Je kunt zowel rollers maken ter preventie en rollers die je gebruikt als je alsnog gestoken bent.

Wat heb je nodig?

– een rollerflesje
– etherische oliën
– draagolie, bijvoorbeeld jojoba olie
Het voordeel van jojoba olie is dat deze snel in de huid trekt en erg lijkt op de eigenschappen van je huid. Maar je kunt uiteraard alle plantaardige oliën gebruiken, bijvoorbeeld druivenpitolie, avocado olie, zoete amandel olie etc.

Hoe maak je de rollers?

Vul de rolllers voor de helft met de draagolie. Voeg vervolgens de etherische olie toe en vul de roller daarna vol met draagolie. Wanneer je de roller sluit, schud je het flesje voorzichtig om en om zodat de oliën optimaal met elkaar mengen. Verhouding draagolie: etherische olie is 10:1 dus 1 druppel etherische olie op 1 milliliter draagolie.

Insectenroller ter preventie:

Ik ga uit van een roller van 10 ml: gebruik hiervoor 4 druppels eucalyptus citriodora, 3 druppels geranium olie en 3 druppels kruidnagel olie en 10 milliliter draagolie
Wanneer je een preventieroller wil maken welke ook geschikt is in een malariagebied gebruik je naast de 3 genoemde etherische oliën nog patchouli olie.

Afterbite roller:

Uitgaande van een rollerflesje van 10 ml: gebruik 4 druppels pepermunt olie, 5 druppels lavendel olie en 10 milliliter draagolie

Voor meer heftige steken, zoals bijvoorbeeld steken van horzels of wespen, kun je het beste etherische olie van spijklavendel gebruiken. Je kunt dan het beste direct na de steek een druppel van deze olie aanbrengen op de gestoken huid.

Geen zin om zelf rollers te maken? Stuur me een berichtje en ik maak ze voor je!

Voor meer variaties en recepten kun je altijd contact met me opnemen en/of deelnemen aan de workshop huisapotheek. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *