Draagoliën

natuurlijke huidverzorging
Natuurlijke huidverzorging
november 23, 2020
Voetbad
Voetbad
januari 13, 2021

Draagoliën zijn onmisbare producten in aromatherapie en in aromatische bereidingen.

Het  juiste en doordachte gebruik van draagoliën, ook bekend als basisoliën of plantaardige oliën) in therapeutische massages brengt een grote toegevoegde waarde in het gewenste resultaat van de behandeling.

Vaak worden de draagoliën in aromatherapie slechts gezien als transportmiddel van etherische oliën welke op de huid gebruikt worden vandaar de term draagolie. Maar een kwalitatief goede draagolie is veel meer dan alleen transporteur  van etherische oliën.

Wil je zelf ervaren wat de voordelen zijn van plantaardige oliën voor je gezondheid en welzijn? Probeer je zelf eens een week te masseren met sesam olie. Doe dit iedere dag voordat je een bad of douche neemt en ervaar wat het je brengt.

Bovenstaand is een gebruiksaanwijzing voor goede gezondheid, aanbevolen door Ayur Veda. Ayurveda is werelds oudste leer van natuurlijke gezondheid. Deze manier van leven voorkomt diverse kwalen, balanceert het lichaam en herstelt gezondheid en vitaliteit.

Waarom zijn draagoliën zo belangrijk?

Plantaardige oliën zijn voornamelijk opgebouwd uit vetzuren. Vetzuren zijn belangrijk voor het lichaam. Niet alleen omdat zij een bron van energie zijn  maar ook omdat ze een belangrijk bestanddeel zijn in de opbouw en onderhoud van gezonde cellen.

Veel plantaardige oliën bevatten essentiële vetzuren. Deze kunnen niet door het  menselijk lichaam geproduceerd worden maar zijn wel een vereiste voor leven en gezondheid. Een tekort aan essentiële vetzuren kan leiden tot diverse ongemakken zoals bijvoorbeeld een droge en schilferige huid.

Creëer zelf je eigen draagolie melange

Verschillende plantaardige oliën kunnen passend zijn voor verschillende huidtypes. Probeer daarom zelf je eigen, op maat gemaakte, draagolie te maken. Bijvoorbeeld een combinatie van avocado olie en zoete amandelolie is een mooie draagolie voor een droge huid. Neem voor advies voor jouw huid gerust contact met me op!

Alle plantaardige oliën van Oshadhi zijn koudgeperst en ongeraffineerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.