Natuurlijke huidverzorging

Natuurlijke weerstand
Natuurlijke weerstand
november 11, 2020
Jojoba
Draagoliën
december 19, 2020

Natuurlijke huidverzorging kun je heel makkelijk en goedkoop zelf maken.

Sinds een paar jaar maak ik zoveel mogelijk producten voor mijn huid en haar zelf. Ik heb, net als veel collega’s in mijn vak de instelling: ingrediënten die ik niet kan eten, smeer ik ook niet op mijn huid.

Natuurlijke huidverzorgingsproducten zelf maken is makkelijker en goedkoper dan je denkt. Voor dat ik zelf begon met kokkerellen in de badkamer dacht ik dat het ingewikkeld en duur zou zijn. Gelukkig heb ik door ervaring vast kunnen stellen dat dat helemaal niet zo is.

Gezicht

Zo zijn bijvoorbeeld bijna alle hydrolaten geschikt als toner voor je gezicht. Afhankelijk van je huid, kies je de toner die het beste bij jouw huidtype past. Bijvoorbeeld het hydrolaat van rozemarijn is het meest geschikt voor een gemengde tot vette huid. Het hydrolaat van kamille is meer geschikt voor een droge en gevoelige huid.

Voor het maken van een gezichtsolie heb je slechts enkele ingrediënten nodig. Ook dan kies je op basis van je huidtype de basisolie die het beste bij jou past en je kunt hier enkele druppels etherische olie aan toevoegen. Een goede basisolie moet aan drie voorwaarden voldoen: de olie moet plantaardig, ongeraffineerd en koudgeperst zijn. Denk bijvoorbeeld aan jojoba olie, zoete amandelolie, avocado olie, …

Massage

Wat betreft massage oliën: hier geldt hetzelfde: neem als basis een goede basisolie en, afhankelijk van het doel van de massage, voeg je hieraan enkele druppels etherische olie toe. Voor een goede spiermassage olie voeg je enkele druppels etherische olie van spearmint, lavandin en rozemarijn toe. Liever een zwangerschapsmassage? Voeg enkele druppels etherische olie van lavendel en mandarijn toe aan je favoriete basisolie.

En nog veel meer

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van natuurlijke huidverzorging producten die je makkelijk zelf kunt maken maar er is veel meer mogelijk. Deodorant, lippenbalsem, doucheschuim, body butter, body scrub, shampoo etcetera.

Wil je meer advies? Je kunt altijd contact met me opnemen. En uiteraard is het erg leuk deel te nemen aan de workshop huidverzorging. Tijdens deze workshop maken we vijf huidverzorgingsproducten gezamenlijk die je uiteraard aan het einde van de workshop mee naar huis neemt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.