Gezichtsverzorging

Voetbad
Voetbad
januari 13, 2021
oriental bath
Synergiën
februari 26, 2021
Gezichtsverzorging met plantaardige olie

Sinds enkele jaren gebruik ik olie om mijn gezicht te verzorgen. Een vraag die ik vaak hoor: word je gezicht daar niet vet en glimmend van? Nee, van een kwalitatief goede olie wordt je huid niet vet. Uiteraard moet je er niet teveel van gebruiken per behandeling. Je hebt echt niet veel nodig voor een goed resultaat. Bij een juiste dosering blijft er geen vettige laag achter op de huid.

Wat is een kwalitatief goede olie?

De olie moet minimaal aan drie voorwaarden voldoen: deze moet plantaardig zijn, ongeraffineerd en koudgeperst zijn. Oliën die aan genoemde voorwaarden voldoen bevatten voor de huid waardevolle verzorgende en genezende stoffen. Denk hierbij aan vitamines en mineralen die functies van de huid ondersteunen. Welke functies zijn dat dan? Dat zijn onder meer: warmte- en vochtregulering, lichtopname en ondersteuning voor de ademhaling.

Voordelen van het gebruik van olie in je gezichtsverzorging

Oliën reguleren de talgproductie.

De huid houdt beter vocht vast. Een vochtarme huid veroorzaakt vaak rimpeltjes, gebruik van olie kan dus effectief zijn voor het tegengaan van rimpelvorming.

In tegenstelling tot crèmes bevatten oliën geen water. Daarom zijn er geen chemische toevoegingen nodig om bacteriegroei en schimmels tegen te gaan. Oliën zijn langer houdbaar, er zijn geen conserveringsmiddelen of emulgatoren nodig.

Oliën trekken beter en dieper in de huid. De dieper gelegen huidlagen worden met het gebruik van olie ook verzorgt.

De huid wordt weer in balans gebracht en de behandeling met olie zorgt ervoor dat deze weer kan ademen. Bovendien wordt de huid beschermt tegen kou en andere nadelige invloeden van buitenaf.

Een plantaardige olie is puur en voor 100% werkzaam. Een paar druppels is genoeg om de huid van gezicht, decolleté en hals te verzorgen.

Serum

Voor een extra verzorging kun je een serum onder de olie aanbrengen. Gebruik hiervoor pure aloe vera gel.

Alle plantaardige oliën van Oshadhi zijn koudgeperst en ongeraffineerd.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.