Synergiën

gezichtsverzorging
Gezichtsverzorging
februari 15, 2021
etherische olie roller
Etherische olie roller
maart 21, 2021
Synergiën, hoe gebruik je deze?

Er zijn eindeloos veel manieren denkbaar om pure, therapeutische synergiën van etherische oliën te gebruiken. Denk aan lichaam, bad, massage, ….Experimenteren, ervaren en genieten! Synergiën zullen je leven veranderen en verrijken.

Etherische oliën geven vaak een nog krachtiger resultaat wanneer zij met elkaar gecombineerd worden. De uitkomst wordt een synergie genoemd, immers het samengaan der delen levert meer op dan de som der delen.

Synergiën worden gebruikt voor een specifiek therapeutisch doel, voor een specifiek deel van het lichaam, voor een specifieke therapie, maar ook voor een voor een algemene massage, om een aangename sfeer te creëren,…….kortom voor velerlei toepassingen.

Het ‘blenden’ of mixen van etherische oliën tot een synergie is een kunst van professionele aromatherapeuten, hun vaardigheid leidt met ‘trial and error’ tot optimale resultaten. Er zijn gelukkig vele soorten synergiën kant en klaar beschikbaar, samengesteld door deze experts.

Aromatiseren van ruimtes

Aromadiffusers verspreiden etherische oliën in de lucht en ruimte. Ideaal om ruimten te reinigen, zuiveren of om een fijne ambiance te creëren.

Massage of lichaamsolie

Massage is een therapeutische en/of sensuele manier  om aromatherapie te ervaren. Het is subtiel en ritmisch, het combineren van aanraking en de eigenschappen van etherische oliën. Massage ontspant de spieren en verbetert de spierkracht, circulatie en lymfestroom. Het verlicht psychische stress en ook mentale stress. De standaard verdunning is 20 druppels in 30 milliliter basisolie. Voor een gevoelige huid gebruik je minder druppels.

Bad of voetbad

Een bad combineert de herstellende effecten van zowel water als etherische oliën op een heerlijke manier. Met een aromatisch bad kun je spierpijn verlichten, je huid verzachten en emotioneel evenwicht herstellen. Gebruik 8-10 druppels voor een ligbad en 4-5 druppels voor een voetbad. Los de druppels etherische olie eerst op in volle melk of room en voeg dan toe aan het badwater.

Sauna

Doe 1 druppel op de hete stenen of meng 5 druppels met een halve liter water en schenk het over de stenen. Er zijn veel etherische oliën en synergiën geschikt voor een sauna, denk aan Sauna of Winterbath.

Meditatie

Plantenaroma’s worden als sinds eeuwen gebruikt voor meditatie en spirituele ceremonies. Oshadhi heeft verschillende synergiën voor deze doeleinden, bijvoorbeeld Himalaya, Rejuvenation, Oriental Bath. Gebruik een diffuser of aromasteentje in de ruimte van handeling.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.