Jojoba

etherische olie roller
Etherische olie roller
maart 21, 2021
Insectenroller
Insectenroller
juni 30, 2021

Jojoba olie is één van de meest bruikbare oliën voor het verzorgen van de huid. Jojoba zorgt ervoor dat de huid soepeler wordt en dat de vochtbalans hersteld wordt.
In samenstelling is jojoba olie vrijwel identiek aan sebum. Sebum is een olie die de huid zelf produceert. Jojoba heeft dus een natuurlijke affiniteit met onze huid.

Juist omdat deze olie zich zo goed tot onze huid verhoudt, is deze geschikt voor zowel de droge, normale als vette huid.

Samenstelling

Jojoba bevat vetzuren, proteïnen en mineralen welke belangrijk zijn voor de bescherming en voeding van het collageen in de huid. Technisch gezien is het geen olie maar een was. Een was welke vloeibaar is op kamertemperatuur.

Kan Jojoba olie echt op een vette huid gebruikt worden?

Zeker! Het lijkt tegenstrijdig om een olie te gebruiken op een vette huid. Dit lijkt ook een logische gedachten en helaas is dat de reden dat men daarom vaak chemische middelen gebruikt die in de massa industrie aangeboden worden. Dit zijn vaak basische producten die de huid uitdrogen. Dan geeft het de indruk dat de spullen werken maar het tegengestelde is waar. De huid gaat dan juist overdreven veel talg aanmaken en de vette huid wordt daardoor alleen maar vetter.
De producten die je huid uitdrogen beschadigen de huid dusdanig dat deze niet meer optimaal beschermt is tegen infecties. Dus vermijd liever de chemische producten.

Jojoba in de functie van draagolie

Als eerder vernoemd is jojoba olie zeer vergelijkbaar met onze huid. Dat is één van de redenen dat de olie makkelijk en snel door de huid opgenomen wordt. Daarom is het een goede draagolie voor etherische oliën. Deze olie geeft zelfs een kleine bescherming tegen UV stralen. Daarom is het ook fijn de olie te gebruiken voor en na het zonnebaden.
Voor massage is de olie iets minder geschikt omdat deze juist zo snel in de huid trekt.

Hoe gebruik je de olie?

Gebruik deze olie algemeen als vochtinbrenger. Geniet van het verzachtende effect na het scheren en/of na een dagje zon. Doe een paar druppels op je hand en breng de olie aan op je huid.

Basis voor etherische oliën

Wanneer je kennis wil maken met etherische oliën of jezelf dagelijks wil omringen met de energie van etherische oliën en het aroma daarvan, is jojoba olie zeer nuttig. Meng een paar druppels van de etherische olie of meerdere etherische oliën van jouw keuze met jojoba olie. Vervolgens kun je deze samenstelling gebruiken voor een snel en aromatisch parfum na je bad of douche.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.