Etherische olie roller

oriental bath
Synergiën
februari 26, 2021
Jojoba
Jojoba
april 15, 2021
oriental bath
Synergiën
februari 26, 2021
Jojoba
Jojoba
april 15, 2021
Rollerflesjes, gevuld met etherische olie, fijn en handig in gebruik!

Het is altijd raadzaam je etherische olie te verdunnen met een plantaardige draagolie voordat je de olie gaat gebruiken op je huid. Je kunt hiervoor je eigen kant en klare samenstellingen maken. Gebruik in de meeste gevallen 1 druppel etherische olie op 1 milliliter draagolie.

Wanneer je etherische olie op een specifiek stukje van je huid wil aanbrengen is het gebruik van een rollertje makkelijker dan wanneer je een druppel etherische olie eerst moet vermengen met een draagolie en het daarna aan gaat brengen op je huid.

Wanneer ik op vakantie ga zorg ik altijd dat ik verschillende rollerflesjes bij me heb. Daarnaast zijn ze ideaal om standaard bij me te hebben in mijn handtas.

Diverse toepassingen voor jouw etherische olie roller

Ter inspiratie een paar recepten, de basis van iedere roller is steeds een draagolie. Aan de draagolie wordt etherische olie toegevoegd:

“Lekker slapen” 2 druppels cederhout olie + 3 druppels lavendel olie

“Hooikoorts te lijf” 2 druppels citroen olie + 2 druppels lavendel olie + 1 druppel pepermuntolie

“Teek away” 5 druppels geranium olie

“Insecten op afstand” 3 druppels eucalyptus citriodora olie + 1 druppel kruidnagel olie + 1 druppel geranium olie

Gebruiksaanwijzing

Bovenstaande recepten zijn voor rollerflesjes met een inhoud van 5 milliliter, voor flesjes van 10 milliliter kun je de hoeveelheden verdubbelen. Voor vele toepassingen kun je rollerflesjes vullen. Voor meer informatie en advies kun je me altijd bellen of mailen uiteraard.

Vul de etherische olie roller eerst voor de helft met een draagolie naar keuze, voeg dan de etherische oliën toe en maak het flesje vervolgens vol met plantaardige olie. Schud voorzichtig heen en weer.

De rollerflesjes zijn zo vaak na opnieuw te vullen als gewenst. Haal het rollerballetje dan voorzichtig van het flesje af door de dop hier schuin op te zetten en zachtjes te duwen totdat het het rollerbalhoudertje loskomt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *